Lietingstraat 23, 5368 AA Haren (Oss)
Ma - Za: 10:00 - 17:00 uur
Voor 12:00 uur besteld, direct verzonden
Lietingstraat 23, 5368 AA Haren (Oss)

Wicker schoonmaken en onderhouden

Wicker tuinmeubelen voegen niet alleen een vleugje elegantie toe aan je buitenruimte, maar zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om je Wicker tuinmeubelen in topconditie te houden:

1. Regelmatig Reinigen:

  • Verwijder vuil en stof regelmatig met een zachte borstel of een stofzuiger met een borstelopzetstuk.
  • Gebruik een mild reinigingsmiddel vermengd met water om vuil en vlekken voorzichtig te verwijderen. Gebruik een zachte doek of spons om het reinigingsmiddel aan te brengen en veeg vervolgens af met schoon water. Vermijd agressieve chemicaliĆ«n die de Wicker kunnen beschadigen.

2. Bescherm tegen de Elementen:

  • Hoewel Wicker tuinmeubelen over het algemeen bestand zijn tegen weersinvloeden, is het toch aan te raden om ze te beschermen tegen langdurige blootstelling aan direct zonlicht, regen en sneeuw. Dit kan de levensduur van de meubelen verlengen.
  • Als de meubelen niet worden gebruikt, bedek ze dan met een beschermhoes om ze te beschermen tegen stof, vuil en vocht.

3. Vermijd Overbelasting:

  • Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen op de Wicker meubelen, aangezien dit kan leiden tot vervorming of beschadiging van het weefsel.

4. Behandel Vlekken Direct:

  • Als er per ongeluk vloeistoffen zoals sap, wijn of olie op de Wicker meubelen terechtkomen, veeg de vlek dan zo snel mogelijk af met een vochtige doek en mild reinigingsmiddel. Dit voorkomt dat de vlek in het weefsel trekt en moeilijker te verwijderen is.

5. Periodiek Onderhoud:

  • Controleer de meubelen regelmatig op eventuele tekenen van slijtage, losse draden of beschadigingen aan het weefsel. Repareer eventuele beschadigingen direct om verdere schade te voorkomen.
  • Breng indien nodig een laagje beschermende was of olie aan op het Wicker materiaal om de glans te behouden en het weefsel te beschermen tegen uitdroging.

6. Gebruik van Vlechtwerk Protector:

  • Om je Wicker tuinmeubelen extra te beschermen tegen vuil en verkleuring, kun je een speciale vlechtwerk protector gebruiken. Breng deze protector aan volgens de instructies van de fabrikant voor een optimale bescherming.

Met deze eenvoudige onderhoudstips kun je ervoor zorgen dat je Wicker tuinmeubelen er jarenlang mooi en verzorgd uitzien, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenruimte.