Pulled chicken op een broodje is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een gezellige BBQ. Dit recept is eenvoudig te maken en vraagt om slechts een paar ingrediënten, met de focus op jouw favoriete BBQ saus.
Ingrediënten voor 4 broodjes
4 witte bolletjes
6 kippendijen
75 ml BBQ saus naar keuze
25 ml Sriracha saus
Paprikapoeder
Zwarte peper
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Gedroogde oregano
Cayennepeper (voor een extra spice)
Bereidingswijze
Steek de BBQ aan en stel deze in op 160 graden in een indirecte opstelling.
Begin met het schoonmaken van de kippendijen; verwijder eventueel vet en peesjes.
Doe de kippendijen in een schaal en bestrooi ze royaal met paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano en cayennepeper.
Leg de kippendijen op het rooster.
Terwijl de kip gaart, meng je de BBQ saus met de Sriracha saus in een kom.
Na ongeveer 45 minuten gebruik je een thermometer om de temperatuur van de kippendijen te controleren. Als ze rond de 65 graden zijn, bestrijk je de kip met de saus. Laat ze nog 15 tot 30 minuten op de BBQ garen.
Zodra de kip een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt, haal je ze van de BBQ. Leg ze in een aluminium schaal en laat deze een beetje open staan, zodat de kip nog een paar minuten kan uitwalmen.
Trek de kippendijen met twee vorken uit elkaar tot draadjes. Serveer de pulled chicken op de witte bolletjes en voeg eventueel extra BBQ-saus toe naar smaak.