Lietingstraat 23, 5368 AA Haren (Oss)
Ma - Za: 10:00 - 17:00 uur
Voor 12:00 uur besteld, direct verzonden
Lietingstraat 23, 5368 AA Haren (Oss)

Aluminium tuinmeubelen onderhouden

Aluminium tuinmeubelen zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om je aluminium tuinmeubelen in topconditie te houden:

1. Regelmatig Reinigen:

  • Verwijder vuil en stof regelmatig met een zachte borstel of een vochtige doek. Dit helpt om het oppervlak van de aluminium meubelen schoon te houden en te voorkomen dat vuil zich ophoopt.

2. Mild Reinigingsmiddel:

  • Gebruik een mild reinigingsmiddel vermengd met water om hardnekkig vuil en vlekken voorzichtig te verwijderen. Breng het reinigingsmiddel aan op een zachte doek of spons en veeg het oppervlak van de meubelen schoon. Spoel vervolgens af met schoon water en droog grondig af met een schone doek.

3. Vermijd Schurende Schoonmaakmiddelen:

  • Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels, omdat deze het oppervlak van het aluminium kunnen beschadigen en krassen kunnen veroorzaken.

4. Bescherm tegen de Elementen:

  • Hoewel aluminium tuinmeubelen bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, is het toch aan te raden om ze te beschermen tegen langdurige blootstelling aan direct zonlicht, regen en vorst. Dit kan de levensduur van de meubelen verlengen.
  • Als de meubelen niet worden gebruikt, bedek ze dan met een beschermhoes om ze te beschermen tegen stof, vuil en vocht.

5. Periodiek Onderhoud:

  • Controleer de meubelen regelmatig op eventuele tekenen van slijtage, beschadigingen of verkleuring. Repareer eventuele beschadigingen direct om verdere schade te voorkomen.
  • Breng indien nodig een laagje autowas of speciale aluminium reiniger aan op het oppervlak van het aluminium om de glans te behouden en het materiaal te beschermen tegen oxidatie en corrosie.

6. Gebruik van Onderhoudsproducten:

  • Er zijn speciale onderhoudsproducten verkrijgbaar voor aluminium tuinmeubelen, zoals reinigers en beschermende sprays. Volg de instructies van de fabrikant voor het gebruik van deze producten voor het beste resultaat.

Met deze eenvoudige onderhoudstips kun je ervoor zorgen dat je aluminium tuinmeubelen er jarenlang mooi en verzorgd uitzien, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenruimte.