Blog, Trends

Dit zijn de tuintrends van 2023 die je zeker niet mag missen!

De eerste zonnestralen schijnen op je gezicht, de vogeltjes beginnen weer vrolijk te fluiten en je maakt weer eens een wandeling in dat mooie park bij jou in de buurt. De winterjas? Ah joh, die kan alweer bijna in de kast. De lente is in aantocht! De natuur krijgt langzaamaan meer kleur, we hoeven ’s ochtends niet meer in het donker naar ons werk en we voelen ons weer wat vrolijker. Typische dingen die horen bij de lente. Wat ook hoort bij de lente zijn nieuwe tuintrends. Want welke kleuren/printjes/vormen zijn dit jaar nou onmisbaar op jouw tuintafel of loungeset? De Smid Lifestyle vertelt het je!

Tuintrend #1 Gebruik warme aardetinten

Waar we voorheen nog veel donkere, koele tinten zagen in onze tuinen, zien we dat daar dit voorjaar verandering in komt. We maken plaats voor warmere aardetinten, in combinatie met zachte kleuren zoals terracotta, bruin, beige, zand geel en oranje. Deze kleuren zijn een juiste keuze voor onze tuinen omdat ze mooi met elkaar te combineren zijn en samen zorgen voor een rustige en natuurlijke sfeer. Bovengenoemde kleuren zullen dan ook een mooi contrast vormen met grootse, groene planten. 

Het toepassen van warme aardetinten in de tuin hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo kan dit al in door kleine veranderingen als potten, tafelkleden of woonaccessoires op de tuintafel! 

Wat wij vaak horen is dat onze klanten niet precies weten hoe ze  één geheel van kunnen maken van hun tuinset en de rest van hun tuin. Wij adviseren om ook eens te kijken naar aardkleurige planten zoals bamboe, cactussen of de hydrangea paniculata. Deze planten maken het plaatje helemaal af en zijn ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. 

Tuintrend #2 Duurzaam tuinieren

We worden ons steeds meer bewust van de impact die we hebben op het milieu en dat zie je terug in de manier waarop we tuinieren. Regenwateropvang, eigen compost maken en inheemse planten plaatsen wordt steeds gebruikelijker.

Tuintrend #3 Laat de natuur spreken

Natuurlijke materialen, dé trend van dit moment! Tuinmeubelen van natuurlijke materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, het zorgt ook voor een rustige, aangename sfeer in de tuin. Denk hierbij aan materialen zoals hout, katoen, linnen, wol, steen en keramiek. Wat we dan ook steeds vaker gaan zien zijn aardewerken plantenbakken, tuinkleden in organische vormen,  houten wandpanelen en katoenen tuinkussens.

Het gebruik van natuurlijke materialen levert ook een bijdrage aan een milieuvriendelijker tuinontwerp. Zo zijn deze materialen bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar en wordt er véél minder energie gebruikt ten opzichte van de productie van andere materialen.

Het leuke van deze trend is dat je lekker speels aan de slag mag gaan met vormen. De tuin hoeft niet langer ingedeeld zijn in hokjes, alles kan en mag. Dit zorgt immers voor een authentieke uitstraling!

Tuintrend #4 Moestuinen

Het hebben van een moestuin is altijd al populair geweest, maar de populariteit ervan is de laatste jaren snel toegenomen. We beginnen onze eigen groenten, fruit en kruiden in de tuin te kweken voor verser, gezonder en duurzamer voedsel.

Tuintrend #5 Een waar vakantieparadijs

Voor een ontspannen vakantie hoef je heus niet naar verre ressorts, creëer er gewoon zelf een in de achtertuin! Luxueuze ligstoelen, comfortabele kussens, degelijke parasols en een barbecue met duizenden mogelijkheden. Gelukkig heeft De Smid Lifestyle heeft het allemaal in huis.

De nieuwe tuinmeubelcollectie van 2023 bestaat voornamelijk uit verschillende producten, met dezelfde stoffen. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe loungebank, kunnen producten als tuinstoelen, kussens of loungebedden vaak in dezelfde stoffen/tinten geleverd worden. Ideaal! Pimp het geheel met leuke accessoires en klaar is kees!

Een goede overkapping mag trouwens ook niet vergeten worden, zo kun je extra lang van de zomeravonden genieten van je eigen vakantieoord.

Tuintrend #6 Tuintherapie

Als je tuiniert, heeft dat voordelen voor je mentale en fysieke gezondheid en daarom is tuintherapie een trend geworden. We gaan steeds vaker de tuin in om te ontspannen, te genieten van het mooie weer en ons te verbinden met de natuur. Door van je tuin een fijne plek te maken, creëer je een extra leefruimte waar je kan ontspannen.

De tuintrends van 2023 zijn te stylen met de volgende producten:

Contact

Vallen bovenstaande trends in de smaak, maar wil je onze producten toch liever eerst even in het echt zien? Dat kan! De Smid Lifestyle (voorheen De Harense Smid) heeft een 2000 m2 grote showroom aan de Lietingstraat 23 te Haren (nabij Oss).

Woon je niet in de buurt, maar zou je toch graag een van onze producten willen kopen? Ook dat kan! Plaats eenvoudig een bestelling via onze webshop, dan zorgen wij ervoor dat jouw aankoop zo spoedig mogelijk bij jou wordt thuisbezorgd. Veel shopplezier!